Giv stafetten videre til nye kræfter i dansk landbrug
Giv stafetten videre til nye kræfter i dansk landbrug - SEGES Projektsitet
Formålet med projektet er at understøtte ejer- og generationsskifter af landbrugsvirksomheder, så der gives plads til de nye kræfter i dansk landbrug. Projektet har fokus på at understøtte, at landmandens ejer- og generationsskifteproces igangsættes tidligere end i dag. Der foretages en analyse af, om interessentskabet udgør en barriere for vækst og udvikling af landbrugsvirksomheder. Der sættes endvidere fokus på aktiviteter, der vedrører landbrugsvirksomheders ejerstruktur og finansiering med sigte på praksisnære løsninger. Endelig igangsættes aktiviteter, der skaber større juridisk tryghed og sikring i landmandsfamiliens hverdag. Målrettede formidlingsindsatser skal sikre, at viden og resultater hurtigt formidles og implementeres hos målgruppen.
Thorbjørn Westh Koefoed og Berith Nissen fortæller, hvordan de oplevede sessionen "Mads og Panelet" på Svinekongressen, hvor der blev diskuteret ejerskifte-dilemmaer
Mød en række unge landmænd, der alle er i gang med eller har været igennem et ejer- eller generationsskifte. Hør om deres erfaringer, udfordringer og oplevelser undervejs, og få deres bedste råd til processen.
Vi søger driftsøkonomi- eller skattekonsulenter til test af rådgivningsværktøj på ejer- og generations-skifteområdet ved workshop og efterfølgende afprøvning hos landmænd.
Rådgivningsværktøjerne, der hjælper dig med at guide dine landmandskunder igennem ejerskifteprocessen, er nu integreret med rådgivningskonceptet Trumf på rådgivningen. Dermed kan du nemt finde de rigtige Trumf-kort, når du bruger ejerskifte-værktøjerne.
Mød en række unge landmænd, der alle er i gang med eller har været igennem et ejer- eller generationsskifte. Og få inspiration fra de landmænd, der står på tærsklen til at skulle ud af erhvervet. Hør deres historier om ejer- og generationsskifte her.
Mads Steffensen gæstede Svinekongressen i tirsdags, hvor han sammen med et veloplagt panel diskuterede dilemmaer om ejer- og generationsskifte. Gik du glip af debatten? Så få de vigtigste pointer her!
I videoen fortæller Anders Harck, hvordan det var at sidde i panelet og diskuterede ejerskifte-dilemmaer, da sessionen Mads og Panelet løb ad stablen ved Svinekongressen 2018.
Beskriver forskellige metoder til at belyse landmandens alder samt en beskrivelse af Ejerskiftebarometeret, som der arbejdes videre med som metode i 2019
Generationsskiftet af gården Kallestrup var i 2015 lagt på skinner, men midt i processen blev Christina Elgaard og hendes far Torben nødt til at skifte retning. Nu er generationsskiftet gennemført, og de er ude på den anden side. Hør deres historie her.
Hør podcasten, hvor landmand og iværksætter Christina Elgaard fortæller om generationsskiftet med sin far og om de mange bump på vejen til at blive gårdejer
Notat der opsummerer resultaterne fra interviews på landbrugsskolerne, fokusgruppeinterview på SEGES, samt to dybdegående interviews vedr. efterspurgte aktiviteter omkring et ejer- og generationsskifte
Står indholdet i interessentskabskontrakter i vejen for vækst og udvikling i den landbrugsvirksomhed, der drives som et I/S? Det har Morten Haahr Jensen, juridisk specialkonsulent ved SEGES undersøgt.
Notat udarbejdet efter analyse af interessentskabskontrakter og interview, hvori en række problemstillinger behandles og så vidt muligt gives forslag til håndteringer af disse
Nyt notat gennemgår fem specifikke anvendelsesmuligheder for selskaber. Find også præsentationsmateriale, som du kan anvende, når du skal snakke med dine kunder om emnet.
Få et samlet overblik over mulighederne i opblødningen af skattereglerne omkring bo- og gaveafgift, se konsekvensberegninger ud fra tre generationsskifte-cases eller gense webinar om beregningsværktøj.
I segmentet af landbrugsvirksomheder med en omsætning under 2 mio. kr. opleves udfordringer især i forhold til, hvordan der skal ske ejer- eller generationsskifte af disse landbrugsvirksomheder.
Arranger et møde om tiltrækning af kapital, og få finansieringsekspert Kenneth Kjeldgaard og skatteekspert René Moody Nielsen fra SEGES til at holde oplæg om emnerne gratis.
Folderen ”Er du gift og står overfor et ejer- eller generationsskifte” giver et overblik over nogle af mulighederne i den nye ægtefællelov, som trådte i kraft 1. januar 2018.
Artikel bragt i Mark, august 2018. Ny lov gør det muligt at lave skræddersyede formuedelingsaftaler mellem ægtefæller. Det er godt nyt for generationsskifterne i landbruget
Ny analyse af landmændenes pensionsopsparinger viser, at landmændene gennemsnitligt set er gode til at spare op. Men der er stor spredning mellem driftsgrenene og inden for de enkelte grupper. Derfor er det vigtigt at få alle landmænd med.
Arranger et møde om pension og sikring af landmanden og hans familie ved et ejer- og generationsskifte, og få Klaus Kaiser og Malene Dall Hardt Hansen fra SEGES til at holde oplæg om emnerne gratis.
Ny analyse af landmændenes pensionsopsparinger viser, at de generelt er gode til at spare op til pension, men at der er stor spredning mellem driftsgrenene og indenfor de enkelte grupper. Derfor er det vigtigt at få alle landmænd med.
Det er vigtigt, at du sikrer både virksomheden, familien og din alderdom, når du køber en ejendom – og tilsvarende at du sikrer din alderdom, når du sælger en ejendom. Ved at læse vores anbefalinger er du sikker på, at du kommer hele vejen rundt.
Et ejer- og generationsskifte er et tværfagligt område, hvor det er vigtigt, at der tænkes hele vejen rundt – ikke bare om landbrugsvirksomheden, men også om landbrugsfamilien – med henblik på at skabe den nødvendige juridiske tryghed og sikring.
Artikel bragt i LandbrugsAvisen 2/8. Svineproducent Niels Blem Sørensen sparer over en halv million kroner på samarbejde med tyske investorer. Nu forpagter han nabojeendommen i stedet for at eje den
Video. Jacob Serup Pedersen måtte igennem en 12 år lang proces, før hans drøm om at blive 4. generation på Vedagergaard ved Aarup gik i opfyldelse. Det skete i 2015
Artikel bragt i LandbrugsAvisen den 1. november: Ny analyse af landmændenes pensionsopsparinger viser, at landmændene gennemsnitligt set er gode til at spare op. Men der stor spredning mellem driftsgrenene og inden for de enkelte grupper
Artikel bragt i LandbrugsAvisen 2/8. Bring ekstern finansiering på banen, mens forretningen kører. De skal ikke redde en synkende skude, siger rådgiver